Házirend

Házirendünk célja, hogy a szükséges információk birtokában nyugodt, kellemes pihenést biztosítsunk és elkerüljük az esetleges félreértéseket.

A HÁZIREND a vendégházban tartózkodó valamennyi vendégre vonatkozik.

Érkezés és elutazás:

A szobák az érkezés napján 14 órától foglalhatók el, kérjük kedves vendégeinket, a szobákat elutazás napján 10 óráig elhagyni szíveskedjenek. Ha később érkezne, késéséről kérjük, telefonon tájékoztasson minket! 

Eltávozáskor és éjszakára kérjük a kapukat és az épület bejáratait kulcsra zárni! A szobák elhagyásakor az ablakok és ajtók zárására fokozottan ügyeljenek. A szálláshely végleges elhagyásakor a kulcsot le kell adnia szállásadó részére.A kulcsok esetleges elvesztése esetén a vendégek kötelesek azt haladéktalanul jelezni és annak árát, illetve a zárcserét a szállásadónak megtéríteni.

Az érkezés és utazás időpontjában igény esetén a tulajdonos a helyszínen tartózkodik.

Berendezés:

Kérjük a szálláshely épületeit, eszközeit rendeltetésszerűen használni, a tűz- és baleset-védelmi szabályokat betartani.A házban található berendezési tárgyakat csak a szállásadó előzetes hozzájárulásával lehet átrendezni.

A szállásadó nem vállal felelősséget a nem rendeltetésszerű használatból adódó esetleges anyagi károkért vagy balesetekért.

A benti berendezési tárgyakat (ágy, ágynemű, pléd, asztalok, székek, stb.) kérjük, ne vigyék ki a kertbe.

A szállás területén okozott kárt a károkozó vagy annak törvényes képviselője köteles megtéríteni.

Dohányzás:

A szálláshelyen, 18 éven aluli vendégek szeszesitalt nem fogyaszthatnak, nem dohányozhatnak! Az épületben dohányozni, valamint füstölőt használni tilos! (Elektromos cigarettára és IQOS-ra is vonatkozik!) A kertben dohányzásra kijelölt helyek: a kiépített tűzrakóhely környéke, valamint a ház előtti tornác. Szíveskedjenek a dohányzást ezekre a helyekre korlátozni, továbbá hamutartót használni!

 

 

Értékek:

A szálláshely területére behozott személyes értéktárgyakért (pl. ékszer, telefon, laptop) , valamint az udvaron  álló gépjárművek biztonságáért felelősséget nem vállalunk. A talált tárgyakat kérjük leadni a szálláshely vezetőjének.

Állatok:

A szálláshelyre háziállat csak egyeztetés szerint hozható.

Megértésüket előre köszönjük!

Látogatók fogadása:

A vendégházat a megrendelésben szereplő számú vendég veheti igénybe. A szállásadó jogosult – előzetes bejelentés nélkül – ellenőrizni, hogy a szálláshelyen a fizetett létszámban tartózkodnak-e a vendégek.

Kert:

A kertet a házigazda gondozza. Kérjük, ügyeljenek a növények épségére, legyen az virág vagy zöldség. Mint minden háztartásban, a vendégházban is előfordulhat, hogy valami a vendégek hibáján kívül tönkremegy, vagy meghibásodik. Ha valamilyen rendellenességet észlelnek, az esetleges komoly károk megelőzése érdekében szíveskedjenek azt a szállásadónak haladéktalanul jelezni. Balesetről, vagy egyéb rendkívüli eseményről a szállás vezetőjét azonnal tájékoztatni kell.

 

Takarítás

7 éjszakánál hosszabb tartózkodás esetén takarítás és textíliacsere biztosított.

 

Egyéb:

A vendégek és a szomszédok nyugalmának biztosítása miatt, a vendégházban 22-08 óra között tilos hangoskodni, zenélni vagy hangos zenét hallgatni.

A tulajdonos fenntartja a jogot, hogy a botrányosan viselkedő, a házirendet be nem tartó vendégeket nem fogadja, illetve a vendégházból azonnal eltávolítja.

Felhívjuk figyelmét, hogy a tulajdonosnak nem áll módjában felelősséget vállalni és kártérítést fizetni az önhibáján kívül történt eseményekből eredő károkért (pl. természeti csapás, jégeső, tűz, áramszünet stb.).

 

 

EnglishGermanHungarian