Volcz Birtok Ajka

MÁRTON NAP A VOLCZ BIRTOKON!

2023. NOVEMBER 1-30

MÁRTON NAP A VOLCZ BIRTOKON!​

2023. NOVEMBER 1-30

TÉMA : Márton nap a Volcz birtokon: Márton-napi menü egész novemberben!

VOLCZ BIRTOK AJKA

Közeledik a Márton nap (november 11), amelynek hagyományai messze visszanyúlnak az időben, és egyfajta átmenetet jelent az őszi és a téli hónapok között.

Márton napja a karácsony előtti 40 napos böjt előtti utolsó ünnepnap, ezért ezen a napon rendszeresek voltak a lakomák, bálok, vásárok. Ilyenkor nagy evés-ivást rendeztek, hogy a következő esztendőben is bőven legyen mit fogyasztani. A lakmározásnak és főként a hölgyeknek kedvezett az is, hogy a hagyomány szerint ilyenkor nem volt szabad takarítani, mosni, teregetni, mert ez a jószág pusztulását okozta.

Biztos mindenki hallott már a Márton-napi lámpás felvonulásról, hiszen a környékbeli német nemzetiségű települések, iskolák, óvodák és egyházközösségek szervezésében a gyerekek, kisgyerekes családok járják az utcákat maguk készített lámpásokkal és közben Márton-napi dalokat énekelnek.

 Az év ezen szakaszában az autentikus ételek, a finom borok, a felvonulás és az őszi színek vannak főszerepben. Az időszakot általában számtalan rendezvény, fesztivál, és éttermi különlegesség színesíti, amelyek közül egyik nálunk, a Volcz Birtokon található.

Az idei Márton-nap a Volcz Birtokon még különlegesebbnek ígérkezik, hiszen egész novemberben élvezhetjük a Márton-napi menüt! Főszerepben a liba és a kacsa ételek lesznek!

NOVEMBERI-MÁRTON NAPI AJÁNLATUNK

Zuzakrém pirítóssal

1 490 Ft

Tárkonyos libaraguleves

1 590 Ft

Kacsacomb kakukkfüves zöldségraguval, rösztivel

5 990 Ft

Libacomb birsalmás lilakáposztával hagymás törtburgonyával

6 290 Ft

Rosé kacsamell őszi gyümölcsraguval krokettel

5 990 Ft

Almás palacsinta édes tejföllel

990 Ft

Az új ízek, a hagyományos ételek, a kiváló borok, a szép őszi táj és a barátságos vendéglátás mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az ünnep maradandó emlék legyen mindazok számára, akik ellátogatnak hozzánk. Ünnepeljük együtt a Márton napot az új ízek és a hagyományok találkozásával a Volcz birtokon.

Hogy juthatsz el hozzánk?